Illegális bevándorlás

59 migráns igyekezett hiába Csongrád-Csanádban

59 migráns igyekezett hiába Csongrád-Csanádban

2020. augusztus 29., szombat
59 migráns igyekezett hiába Csongrád-Csanádban

Az egyenruhások augusztus 28-án 0 óra és 24 óra között 16 esetben összesen 40 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor, Ásotthalom, Szeged és Balástya közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, líbiai, afgán, palesztin, tunéziai, algériai, szudáni, illetve bangladesi állampolgárnak vallották magukat.

A férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 19 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.