76(!) migráns próbálkozott hiába egy nap alatt Csongrád-Csanádban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csongrád-Csanád megyében 76 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a tegnapi nap folyamán - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A járőrök augusztus 21-én 0 óra és 24 óra között nyolc esetben összesen 24 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Mórahalom és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, afgán, palesztin, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök tegnap 8 óra körül közösen ellenőriztek egy bolgár honosságú tehergépjárművet a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a raktérben 3 személy bújt meg. A férfiak bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány kilenc esetben összesen 49 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Előző sztori

Újból barangolhatunk éjjel a szegedi vadasparkban

Következő sztori

Ezúttal 35 fertőzöttet szűrtek ki hazánkban

Legutóbbi hasonló cikkek