Közélet

Továbbra is sok a szúnyog a Tisza mentén

Továbbra is sok a szúnyog a Tisza mentén

2020. július 13., hétfő
Továbbra is sok a szúnyog a Tisza mentén

A következő napokban 11 térség csaknem 500 településén, több mint 90 ezer hektáron folytatódik az országos szúnyogirtás - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-t.

Bár a héten Csongrád-Csanádban nem irtják a szúnyogokat, a júniusi csapadékos időjárás miatt szinte mindenütt tömegesen vannak jelen a szúnyogok.A középső és nyugati országrészben a lárvatenyészőhelyek mérete csökkent, azonban a Tiszán levonult kisebb áradást követően a folyó mentén továbbra is jelentős területeken képesek szaporodni, ezért ott elhúzódó ártalomra kell számítani - ismertette. A lakosság is sokat tehet a szúnyogártalom csökkentése érdekében. Példaként mondta, hogy egy vízzel teli virágcserépben, madáritatóban százszámra képesek megjelenni a csípőszúnyogok lárvái, amelyek a jelenlegi meleg időben akár egy hét alatt kifejlődhetnek. A ház körüli teendőkről a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján olvasható tájékoztató - mondta a szóvivő-helyettes.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.