Hírzóna

Erős lesz az UV-sugárzás

Erős lesz az UV-sugárzás

2020. július 4., szombat
Erős lesz az UV-sugárzás

Vasárnap is extrém lesz az UV-sugárzás - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott tájékoztatójukban azt írták: a figyelmeztetési értéket meghaladó, 8,4-es (extrém) UV-B-sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. Azt kérik, hogy mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás által okozott leégés ellen. Napközben, 11 és 15 óra között kerülni kell a napozást, és mindenképpen javasolt vállat takaró póló, szalmakalap, valamint fényvédő krém használata. A várható UV-B-értékek területi eloszlása megtekinthető a

www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b

weboldalon. Az előrejelzés szerint vasárnap túlnyomóan derült lesz az ég, a napsütést inkább csak a Tisza vonala mentén zavarják gomolyfelhők. Csapadék nem várható. A szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb hőmérséklet 11 és 18 Celsius-fok között valószínű, a nyugati határvidéken és az északi völgyekben lesz hűvösebb a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 28 és 32 fok között alakul.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.