Sport

Izgatottan várják a hétvégi Magyar kupa-fordulót a szegedi pólósok

Izgatottan várják a hétvégi Magyar kupa-fordulót a szegedi pólósok

2020. július 23., csütörtök
Izgatottan várják a hétvégi Magyar kupa-fordulót a szegedi pólósok

A Szegedi Férfi Vízilabdacsapat hétvégén a Szentessel, az OSC-vel és a Debrecennel is megmérkőzik az Újszegedi Sportuszodában a Benu Magyar Kupa első fordulójában.

A szegedi pólósok utoljára március 7-én játszottak tétmérkőzést, így nem csoda, hogy izgatottan néznek elébe a hazai rendezésű Magyar Kupa-fordulónak. –Nagy izgalommal várjuk a hétvégi mérkőzéseket. Komoly feladatunk van, szeretnénk a hazai közönség előtt megfelelően szerepelni – mondta lapunknak Szabó Zoltán, a Szegedi FVCS vezetőedzője. Szabó a célkitűzésekkel kapcsolatban megemlítette, hogy egy-két kivételtől eltekintve a legtöbb csapat kicserélődött, így nem teljesen ismertek az erőviszonyok, ugyanakkor a három találkozóból kettőn reális esély lehet a győzelemre. –Az OSC a csoport kiemelkedő csapata, ellenük bármilyen jó eredmény bravúrnak számítana. A Szentest és Debrecent a kellő alázattal fogadjuk, de szeretnénk őket legyőzni – fogalmazta meg elvárásait a szegediek mestere.

Szabó Zoltán csapata szeretné kiszolgálni a szegedi publikumot (Fotó: Archív)

A sorsolás értelmében szombaton 11.30-kor a Szentes ellen játszik először a házigazda, majd délután 17.30-kor az OSC ellen szállnak vízbe Szabó Zoltán fiai. A vasárnapi játéknapon délelőtt 10 órakor mérkőznek a Debrecennel. Nagy kérdés, hogy a komoly meccsdömping során hogyan tud majd sáfárkodni az energiájával a szegedi együttes, ugyanakkor a vezetőedző szerint a jól felkészült csapatoknak bírniuk kell a sorozatterhelést. – A felkészülési tornák során előfordul, hogy két nap alatt három, sőt, olykor három nap alatt öt mérkőzést kell lejátszani, így nem példa nélküli ez a fajta terhelés. A bajnokság előtti tornákat a Magyar kupa helyettesíti, amely rangot ad a mérkőzéseknek. Kevesebbet lehet kísérletezni és fontosabb az eredmény – zárta gondolatait.

Benu Magyar kupa, A csoport 1. forduló

Július 25., szombat

Debrecen–OSC, 10:00

Szentes–Szegedi FVCS, 11:30

Szentes–Debrecen, 16:00

Szegedi FVCS–OSC, 17:30

Június 26., vasárnap

Debrecen-Szegedi FVCS, 10:00

OSC-Szentes, 11:30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.