Meteor

Hőségre és zivatarokra figyelmeztetnek Csongrád-Csanádban

Hőségre és zivatarokra figyelmeztetnek Csongrád-Csanádban

2020. július 30., csütörtök
Hőségre és zivatarokra figyelmeztetnek Csongrád-Csanádban

Pénteken helyenként akár 36 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Az első augusztusi hétvégén is jellemzően 30 fok körül alakulnak majd a maximumok. Emellett sok lesz a napsütés, csak néhol lehet zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken meleg, napos idő lesz, kevés helyen csapadékkal. Az északkeleti és délnyugati tájakon előfordulhat zápor, esetleg zivatar is. Intenzív csapadékhullás környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

Zivatarveszély

miatt péntekre Bács-Kiskun,

Csongrád-Csanád

, Somogy és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Hőség

miatt Bács-Kiskun, Békés és

Csongrád-Csanád

megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést. A leghidegebb órákban többnyire 14-21 fok lesz, de a nagyobb tavak partjain és a belvárosokban ennél magasabb lehet a minimumhőmérséklet. Napközben 28-35 fokig melegszik a levegő, de északnyugaton egy-egy helyen 36 fok sem kizárt. Felhívták a figyelmet arra is, hogy pénteken a figyelmeztetési értéket meghaladó, 7,7-es (nagyon erős) UV-B-sugárzás várható.

(MTI)

https://www.youtube.com/watch?v=2WPHdSUl3zY

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.