Hírzóna

Egy apuka, aki belenőtt a nevelőszülőségbe

Egy apuka, aki belenőtt a nevelőszülőségbe

2020. július 10., péntek
Egy apuka, aki belenőtt a nevelőszülőségbe

Nemrégiben különleges dolog történt Attila életében. Most kapott először gyermeket, akinek ő a nevelőszülője, csakis ő a felelős érte…..

Attila anyukája nevelőszülő volt, így számukra teljesen természetes volt a nagycsalád. Az ő terve is az volt, hogy népes családot alapít. Azonban a harmadik kisbabájuk megszületése után már nem lehetett több gyerekük, és úgy érezték, ennyi még nem volt elég. Először Évi, a felesége végezte el a nevelőszülői tanfolyamot, majd Attila is, felelős munkája mellett – építési vállalkozóként dolgozik - újra iskolapadba ült. Attila így mesél erről: „A csoportban már tudták, hogy benne vagyok a nevelőszülőségben, és csak úgy záporoztak a kérdések. Sok házaspár megerősítést kért, hogy ez vagy az valóban így van-e a gyakorlatban, úgy van-e, ahogy tanítják. Fura volt, hogy én voltam a legtapasztaltabb. Én már tudtam, milyen megélni mindezt.”

Évi és Attila az SOS Gyermekfalvakban nevelőszülők, közösen 4 gyerekről gondoskodnak saját két gyerekük mellett. Az SOS közel 400 gyereknek nyújt szerető és biztonságos otthont, akikről szüleik nem tudnak gondoskodni. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége, halála miatt került az SOS-be. Az SOS-ben a gyerekek nevelőszülőknél, családias környezetben nőhetnek fel. Fejlesztőpedagógus, pszichológus és különböző szakemberek a nevelőszülővel közösen azon dolgoznak, hogy a gyerekek feldolgozzák az őket ért traumákat, behozzák esetleges lemaradásaikat.

Az első és eddigi legkisebb babám

„Az új baba, aki nemrég került hozzánk, koraszülött volt, alig 2 kilóval jött a világra. Nagyon nagy a kötődés közöttünk. Papíron ő az én gyerekem. Nem is hittem el, amíg haza nem hoztuk a kórházból. Ő tényleg az enyém! Én viszem orvoshoz, pszichológushoz. Én leszek az apukája – egy ideig biztosan. Csak egy falat az egész. – meséli Attila lelkesen. - A csöppséget Borsónak hívjuk! Még nagyon fejletlen, csak nagy kék szeme van, de már hízott 1 kilót. Kezd már baba kinézete lenni.”

Egy etetés több mint egy órán át tart, mert pici a torka és nagyon lassan csorog csak le a tápszer. A nagyobb gyerekek sorban állnak, hogy dajkálhassák. Borsó a legjobb helyre került. Segíts Borsónak és a hozzá hasonló gyerekeknek!

https://www.sos.hu/szolits-apanak/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.