Közélet

A turizmus lehet a kitörési pont Csongrád-Csanádban

A turizmus lehet a kitörési pont Csongrád-Csanádban

2020. július 16., csütörtök
A turizmus lehet a kitörési pont Csongrád-Csanádban

A turizmust tekinti a helyi gazdaság egyik húzóágazatának a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat - hangsúlyozta a megyei önkormányzat alelnöke csütörtökön Makón.

Csáki Béla (Fidesz-KDNP) egy magyar-szerb idegenforgalmi projekt sajtótájékoztatóján elmondta, a megyei vezetés a közös promóciós tevékenység érdekében a helyi szereplőkkel összefogva megyei turisztikai szervezet létrehozását tervezi. Az alelnök kiemelkedő fejlődési lehetőséget lát a vízi turizmusban a Tiszán, a Maroson és a Körösökön. Ehhez az infrastruktúra fejlesztésére, valamint a vízitúrákat szervező szereplők közötti együttműködésre lenne szükség - tette hozzá.

Az elkészült kerékpárutakból, a kerékpározható gátakból, valamint a kis forgalmú mellékutakból egységes hálózatot hoznának létre. Pályázati forrásból, az önkormányzat koordinálásában épül a Szeged és Ópusztaszer közötti kerékpárút, és hamarosan elkészülhet a Csanádpalotát Mezőhegyessel összekapcsoló út is - közölte a politikus.

A következő uniós ciklus fontos beruházásának nevezte a Szeged és Kecskemét közötti csaknem száz kilométeres kerékpárút hiányzó részeinek megépítését, az 55-ös úttal párhuzamosan futó út az M5-ös autópálya fölött átvezető, 1,5 kilométeres szakaszának kialakítását, valamint a Csongrád és Szentes között a hídon a balesetveszély megszüntetését. Kitért arra, hogy a megyei önkormányzat a Vajdasági Turisztikai Szervezettel indította el A Tisza-régió kulturális és természeti turizmusának integrált fejlesztése című közös projektet. A kezdeményezés célja a hasonló adottságokkal bíró két határ menti régió közötti kapcsolatok erősítése. Ennek érdekében közös turizmusfejlesztési stratégia készült, az utazás tervezését segítő turisztikai adatbázis hoztak létre, amely elérhető a projekt magyar, szerb és angol nyelvű honlapján (

www.identisonline.com

), valamint egy hamarosan elkészülő mobilalkalmazáson készül is. Emellett olyan tematikus utakat is terveznek, melyeket fel tudnak ajánlani az idelátogatók számára - ismertette Csáki Béla.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.