Hírzóna

21 kiló heroinnal bukott le egy szerb drogcsempész Röszkén

21 kiló heroinnal bukott le egy szerb drogcsempész Röszkén

2020. július 10., péntek
21 kiló heroinnal bukott le egy szerb drogcsempész Röszkén

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szerb férfinak a letartóztatását, aki 21 kg heroint akart idén július 8-án éjjel a röszkei autópálya-határátkelőhelyen Magyarországra becsempészni - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a fenti időpontban a gyanúsított az általa vezetett gépjárműben belépésre jelentkezett Magyarországra. Az útlevél-ellenőrzést követő szúrópróbaszerű vizsgálat gyanúra adott okot, ezért a járművet kábítószer-kereső kutyával is megvizsgálták, majd további ellenőrzésre irányították a határátkelőhely munkatársai. Ennek során a járműben kialakított rejtekhelyekből és a gyanúsított ruházatából 32 csomagnyi, heroinra jellemző vegyületeket tartalmazó anyag került elő.

Az eljárás során lefoglalt kábítószer becsült feketepiaci értéke meghaladja a 250 millió forintot.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntette miatt indult büntetőeljárásban a főügyészség az elkövetésen tetten ért gyanúsított letartóztatásának elrendelésére tett indítványt, a szökés, elrejtőzés veszélye valamit az eljárás meghiúsításának veszélye okán.

A kényszerintézkedés elrendelése tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon tartandó ülésen fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.