Kultúra

Zeneszerzőknek hirdet pályázatot az SZTE

Zeneszerzőknek hirdet pályázatot az SZTE

2020. június 8., hétfő
Zeneszerzőknek hirdet pályázatot az SZTE

Új művek komponálására hívja a 18-35 év közötti magyar zeneszerzőket a Magyar Művészeti Akadémia, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, az alkotásokat szeptember 1-je éjfélig várják.

A kiírók új, eddig még nem bemutatott, versenyt nem nyert, CD-n vagy rádióadás számára nem rögzített, vonós kamarazenekarra komponált 8-10 perc terjedelmű, egy- vagy többtételes kompozíciókat várnak – közölte a Magyar Művészeti Akadémia. A felhívás nem verseny, a művek nem versengenek egymással, de a legjobbak bekerülhetnek a Budapesti Vonósok repertoárjába. A kiválasztott művek a Budapesti Vonósok előadásában három hangversenyen hangzanak majd el.

A hangversenyeket a Magyar Művészeti Akadémia köztestületi programjaként rendezik meg november 15-én a Pesti Vigadóban, november 16-án Szegeden, november 17-én pedig Pécsen.

A nevezési díj: 5000 forint, amit az alábbi alapítványi számlaszámra kell befizetni: Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Szegedi Konzervatóriuma Alapítvány Adószám: 18454002-1-06 Számlaszám: 57400217-10117688-00000000 Egy zeneszerző egy művel jelentkezhet. A jelentkezés jeligés. Minden partitúrát PDF formátumban (A4-es kotta) névtelenül kell beküldeni; csak egy álnevet és a mű hosszát lehet feltüntetni a partitúra első oldalán. A fájlt az alábbi néven kell feltölteni: álnév_BV_2020.pdf Csatolandó még:

  • a regisztrációs díj befizetéséről szóló igazolás beszkennelt másolata a műről szóló programjegyzet (legfeljebb 1000 karakter) – nem része az értékelési folyamatnak! beszkennelt személyazonossági igazolvány vagy útlevél a zeneszerző önéletrajza (legfeljebb 1500 karakter) portréfotó (min. 1 MB, 300 dpi)
  • Szöveges mű esetén a zeneszerzőnek nyilatkoznia kell, hogy rendelkezik a szöveg megzenésítésének jogával. (Élő, vagy 70 éven belül elhunyt szövegírók esetén.)

A benyújtott anyag tartalmazhat egy mp3-as formátumú felvételt a műről, de az nem lehet kereskedelmi forgalomban levő vagy nyilvános előadáson készült felvétel. (MIDI vagy más, pusztán technikai realizáció elfogadott.) Ezt a fájlt álnév_BV_2020.mp3 néven kell feltölteni. A kiválasztott művek előadásához a zeneszerző biztosítja a szólamanyagot. A műveket az alábbi e-mail-címre várják: info

<@>

zmk.szte.hu Beérkezési határidő: 2020. szeptember 1., kedd éjfél A benyújtott anyagot csak a koordinátorok láthatják. A zsűri tagjai kizárólag az álnévvel ellátott kottákat és az esetlegesen benyújtott mp3 felvételt tekinthetik meg. A versenyt követően minden PDF fájlt és mp3 hangfelvételt törlünk. A beérkezett műveket öttagú zsűri bírálja el. Tagjai: Beischer-Matyó Tamás, Bella Máté, Fekete Gyula, Olsvay Endre, Tóth Péter A várhatóan szeptember közepén kiválasztásra kerülő 5-7 kompozíció, a szerzők részvételével zajló próbafolyamat után

  • 2020. november 15-én a Pesti Vigadóban
  • 2020. november 16-án Szegeden, a Bartók Béla Művészeti Kar nagytermében
  • 2020. november 17-én Pécsen, a PTE Művészeti Karának nagytermében szólal meg a Budapesti Vonósok előadásában.

A vidéki hangversenyekre a művek szerzői számára biztosított az utazás. A felhívás nem verseny. A kiválasztott művek nem versenyeznek egymással, de a legjobbak bekerülhetnek a Budapesti Vonósok repertoárjába. A felhívás szövege

ide kattintva

érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.