Közlekedés

Tovább tart az ingyenes parkolás, mint a veszélyhelyzet

Tovább tart az ingyenes parkolás, mint a veszélyhelyzet

2020. június 17., szerda
Tovább tart az ingyenes parkolás, mint a veszélyhelyzet

Az országgyűlés tegnapelfogadtaa koronavírus-járvány miatt kihirdetettveszélyhelyzet megszüntetését kezdeményező javaslatot, a kormány hamarosan letörli a különleges jogrendet. A jogszabály szerint ugyanakkor az ingyenes parkolás még július elsejéig fennmarad - írja az Index.

Orbán Balázs miniszterhelyettes, stratégiai államtitkár írásbeli kérdésre válaszolva indokolta meg, hogymiért tart tovább a díjmentes parkolás, mint a veszélyhelyzet. Orbán Balázs válaszában az olvasható, hogy a kormány a humánjárvány terjedésének csökkentése érdekében döntött az egész országra érvényes ingyenes parkolásról. A cél az volt, hogy ezzel is csökkentsék a közösségi közlekedéssel együtt járó kontaktusszámot, és csökkentsék az autóvalmunkába járók költségeit.

A miniszterhelyettesszerint a rendkívüli jogrendet meg lehet szüntetni, a jogállamisági garanciák szem előtt tartása azonban indokolttá teszi a kellő felkészülési idő biztosítását mind az állampolgárok, mind a parkolási rendszert üzemeltetők számára.

Ezt szolgálja, hogy a veszélyhelyzet tervezett megszüntetését követően körülbelül egy hétig, átmeneti intézkedésként – az állampolgárok érdekét és a kiszámíthatóságot szem előtt tartva – várakozási díjat július elsejéig nem kell fizetni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.