Közélet

Több ütemben újul meg a rókusi templom

Több ütemben újul meg a rókusi templom

2020. június 20., szombat
Több ütemben újul meg a rókusi templom
Három ütemben, harmincmillió forintból újul meg a rókusi templom hátsó része. Ahogyan tavaly nyáron, úgy most is a hívek adományából renoválják. Következő célkitűzés a padló helyreállítása, hiszen már 8-10 centit süllyedt - írja cikkében a Délmagyar.

Kijavítják a vakolatot, megtisztítják a kőfelületeket, festenek és konzerválnak – jelenleg ilyen munkálatok zajlanak a Szent Rókus-templom külső részén. Kretovics László plébános a Délmagyarországnak elmondta, összesen mintegy harmincmillió forintot költenek a templom régi pompájának visszaállítására a hívek adományaiból.

Az egykori katedrális külseje már jelentősen leromlott az elmúlt százhúsz év alatt, ráadásul előtte haladnak el a buszok, a villamosok és az egyik legfontosabb külföldre vezető útszakasz is. Így a jelentős forgalom miatt folyamatos a rezgés, ami károsítja az épületet, épp úgy, mint a járművekből kiáradó anyagok.

Három ütemben renoválják a templom hátsó részét. Ha kész az első rész, rendezik az anyagiakat, aztán kezdenek hozzá a második ütemhez, és ha még marad elegendő pénzük, akkor a harmadik rész is megszépül. Emellett a lapos tető kijavítása is fontos lenne már, ezt bádoggal tervezik megoldani, de csak akkor, ha ezt az anyagiak megengedik. (Kiemelt kép: Karnok Csaba)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.