Közélet

Tehetséges csongrád-csanádi fiatalokat díjazott a MOL alapítványa

Tehetséges csongrád-csanádi fiatalokat díjazott a MOL alapítványa

2020. június 17., szerda
Tehetséges csongrád-csanádi fiatalokat díjazott a MOL alapítványa

Közel száz tehetséges fiatal sportolót díjazott idén is a MOL Alapítvány összesen 32 millió forint értékben. Csongrád-Csanád megyéből Gémes Gergő Mindszentről, a szegedi Kormányos Nina és Molnár Csenge, valamint Kopasz Bálint Algyőről nyerte el a támogatást.

A MOL Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban általános- vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el. Az útiköltségtérítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támogatás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez. A támogatási keret összege nem változott, viszont a koronavírus-járvány miatti bizonytalanságok következtében felére esett vissza a beadott pályázatok száma.

Gémes Gergő

(14), kyokushin karatéka (Mindszent), Szegvári Kyokushin Karata Dojo SE 5 évesen kezdett el karatézni, jelenleg barna öves. 65 versenyen indult eddig. Jelenleg 42 győzelemnél tart, melyek között szerepel a hazai versenyeken kívül még Európa Kupa, Európa-bajnokság, Eurázsia Kupa is. Nagyon büszke az Ashihara Vb-én elért második helyezésére. Versenyzései során több ízben is különdíjjal jutalmazták sportszerűségéért, harciasságáért és technikai tudásáért. A támogatásból sportfelszereléseket szeretne vásárolni.

Kormányos Nina

(14), gyorskorcsolya (Szeged), Szegedi Korcsolyázó Egyesület A Mester-m Díjjal kitüntetett Szabó Krisztán az edzője. Gyorsasági görkorcsolyázással kezdte a pályafutását, 2015-ben váltott a short trackre. A Héraklész „A” válogatott keret tagjai, akikkel hetente öt napot Budapesten edz. Az idei országos bajnokságon egyéniben 3., váltóban 1 lett. A támogatásból sporteszközöket szeretne vásárolni.

Molnár Csenge

(19), kenu (Szeged), Szegedi Vízisport Egyesület utánpótlás korosztályban síkvízi és maraton távon is jól teljesített, 2017-ben EYOF-dobogós volt több távon is. Négyen vannak testvérek, mindannyian kenuznak, hárman korosztályos válogatottak közülük. Egy régóta vágyott saját hajó vásárlásához nyerte el a támogatást.

Kopasz Bálint

(23), 8Algyő), Győri Vízisport SE 13 éve kajakozik, 2015-ben ifjúsági világbajnokságot nyert olimpiai távon. Felnőtt korosztályba lépve 2016-ban a felnőtt Európa-bajnokságon egyéni számban rögtön 3. helyezett lett, a riói olimpián 10. helyezést ért el. 2019-ben eddigi pályafutása csúcsára ért: kedvenc távján 1000 méteren egyéni győzelmet aratott a világbajnokságon. Rehabilitációs eszközökre kapott támogatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.