Hírzóna

Szerb embercsempész ellen emelhetnek vádat Szegeden

Szerb embercsempész ellen emelhetnek vádat Szegeden

2020. június 19., péntek
Szerb embercsempész ellen emelhetnek vádat Szegeden
A nyomozók befejezték az ügy vizsgálatát azzal a szerb állampolgárságú férfival szemben, aki a gyanú szerint négy határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda állományával együttműködve - 2019. június 26-án hajnalban állítottak meg egy személyautót az M5-ös autópálya felhajtóján, Szeged közelében. A jármű szerb sofőrje a megalapozott gyanú szerint nem sokkal korábban négy afgán határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez. A rendőrök a gépkocsit vezető férfita főkapitányságra előállították, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették, majd a Szegedi Járásbíróság 2019. június 28-án elrendelte letartóztatását. Az illegális migránsokat az egyenruhások a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait megküldtékaz ügyészségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.