Hírzóna

Rács mögé került a volt élettársára támadó szentesi férfi

Rács mögé került a volt élettársára támadó szentesi férfi

2020. június 23., kedd
Rács mögé került a volt élettársára támadó szentesi férfi

A Szegedi Járásbíróság elrendelte annak a szentesi férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntette kísérletének, zaklatás vétségének és magánlaksértés bűntettének elkövetésével. A bíróság döntése alapján a gyanúsított letartóztatása július hó 22-ig tart - közölte a Szegedi Törvényszék.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy június 19-ről június 20-ra virradóra több alkalommal is bemászott volt élettársa házába, majd az utolsó alkalommal egy vita során megpróbálta őt leszúrni. A megalapozott gyanú szerint a férfi és a nő korábban élettársi kapcsolatban álltak, amely tavaly nyáron megszakadt. A kapcsolat felbontását a gyanúsított nem tudta elfogadni és a sértettet, valamint annak családját folyamatos telefonhívásokkal, üzenetküldésekkel és fenyegetésekkel zaklatta. Emiatt a sértett már június 16-án feljelentést tett a rendőrségen.

A gyanúsított június 19-én este 9 óra körül átmászott a sértett szentesi házának kerítésén, majd a konyhaablakot kifeszítve bement a lakóépületbe és befeküdt volt élettársa ágyába. A sértett a hazaérkezését követően észlelte mindezt és rendőri segítséget hívott. Az előállítást követően a gyanúsított azonban ismételten a sértett házához ment és megint csak ugyanazzal a módszerrel bejutott az ingatlanba, majd újra befeküdt a sértett ágyába. A sértett hazaérkezésekor mindezt észlelve ismételten rendőri segítséget hívott.

A gyanúsított a második előállítását követően ismételten a sértett házához ment és ugyanazzal a módszerrel, ahogyan korábban, a bezárt ingatlanba bement. A sértett hajnal fél 5 körül ért haza, ahol a folyosón találta a gyanúsítottat kezében egy konyhakéssel. Mindezeket követően a nő megpróbált elmenekülni, az ajtót kívülről a gyanúsítottra zárni, de a férfi a lábát az ajtórésbe csúsztatva ezt megakadályozta, majd a sértettre támadt. Ennek során a gyanúsított szidalmazások mellett közölte a sértettel, hogy amennyiben nem lesz az övé, akkor másé sem és ezt elintézi, valamint megöli őt.

A megalapozott gyanú szerint a férfi öt-hat alkalommal szúrt a sértett mellkasa irányába, amelyeket a nő igyekezett kivédeni. A sértettnek a védekezés során a mellkasát ért szúrások ellenére sikerült a gyanúsított kezéből a kést kicsavarnia és a férfit elzavarnia, majd a rendőrséget értesítenie.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett – 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - bűncselekményt látszik megvalósítani, melyre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. A bíróság letartóztatást elrendelő végzését az ügyész, valamint a gyanúsított és védője is tudomásul vette, így a végzés véglegessé vált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.