Egészség

Ózongenerátorokkal fertőtleníti járatait a Volánbusz

Ózongenerátorokkal fertőtleníti járatait a Volánbusz

2020. június 26., péntek
Ózongenerátorokkal fertőtleníti járatait a Volánbusz

A járványidőszak rendkívüli higiéniai intézkedéseinek tapasztalatai alapján a Volánbusz a veszélyhelyzet megszűnése után is fokozott figyelmet fordít a kórokozók elleni küzdelemre autóbusz-járatain. A társaság 58 ózongenerátor beszerzésével bővítette a vírusok, baktériumok elleni védekezéshez szükséges eszköztárát - közölte a vállalat.

A higiénikus környezet a minőségi utaskiszolgálás egyik fontos ismérve a közösségi közlekedésben, a koronavírus-járvány miatt pedig különösen felértékelődött a szerepe. A Volánbusz ezért továbbra is fokozottan takarítja autóbuszait és az állomásait, és országszerte 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót helyezett ki az utasok higiénés biztonsága érdekében. A társaság emellett március óta csaknem 650 autóbusz belső légterében végeztetett ózonos fertőtlenítést. Az eljárás hatékonysága olyannyira meggyőző volt, hogy a jövőben saját tulajdonú fertőtlenítőgépekkel biztosítja járműveinek belső higiéniáját. A közel 8 millió Ft összértékben beszerzett 58 ózongenerátor az ország csaknem teljes területén gondoskodik a Volánbusz mintegy 6500 darabos járműállományának teljes fertőtlenítéséről.

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló- és fertőtlenítőszer, minden ismert mikroorganizmust megsemmisít, és – ellentétben a hagyományos vegyszerekkel – nem tudnak immunissá válni ellene a különböző baktériumok, vírusok és gombák.

Az új készülékekkel naponta csaknem 350 autóbuszt kezelnek, 20 nap alatt a teljes járműállomány sorra kerül. A nagyobb forgalmú viszonylatokon közlekedő autóbuszok természetesen gyakrabban esnek át az eljáráson. Az ózongenerátorok fogadására és beüzemelésére a társaság megfelelő technológiával és védőfelszereléssel egyaránt felkészült.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.