Közélet

Népszerű volt a rendőrségi kurzus a Gál Ferenc Főiskolán

Népszerű volt a rendőrségi kurzus a Gál Ferenc Főiskolán

2020. június 25., csütörtök
Népszerű volt a rendőrségi kurzus a Gál Ferenc Főiskolán
Eredményes vizsgával fejezték be a hallgatók a „Társadalmi biztonság – prevenciós ismeretek” elnevezésű kurzust a Gál Ferenc Főiskolán, ahol a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködésében megvalósuló „Prevenciós-Több-Szín-Tér képzés" oktatási programba kapcsolódhattak be a diákok - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

Immáron a harmadik félév fejeződött be a „Társadalmi biztonság – prevenciós ismeretek” kurzuson, amely február 19-én indult. Lebonyolítását egy négyoldalú együttműködési megállapodással vállalta a Szeged-Csanádi Egyházmegye, a Gál Ferenc Főiskola, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Idén a megszokottól eltérő ütemben bonyolította le a CSMRFK Bűnmegelőzési Osztálya a meghirdetett képzést, ugyanis a járványhelyzet miatt az órák anyagának jelentős részét online, illetve távoktatás keretei között sajátíthatták el a hallgatók. A kurzus felelősei igyekeztek megtenni mindent azért, hogy a diákok megkapják azokat az alapvető általános biztonsággal, bűn-és baleset-megelőzéssel kapcsolatos ismereteket, amelyeket hasznosítani tudnak munkájuk során. Ennek érdekében minden vizsgára jelentkezett hallgató megkapta az együttműködő szervezetek - Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezete, valamint a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Megyei Szervezete - közös kiadványát, a „112 – Tudd, hogy segíthess!” Tudástárat. Ez a tananyag magában foglalta és le is fedte a kurzus idei tematikáját – többek között - az internetbiztonságot, baleset-megelőzési ismereteket, kriminálpszichológiai tapasztalatokat, drogprevenciót, tűzvédelmi és vízbiztonsági ismereteket, elsősegélynyújtási alapismereteket, a kapcsolati erőszak veszélyeztetettjeinek megsegítését, valamint az áldozatvédelmet és az áldozatsegítést is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.