Kultúra

Megkezdődtek az idei Szabadtéri Játékok próbái

Megkezdődtek az idei Szabadtéri Játékok próbái

2020. június 15., hétfő
Megkezdődtek az idei Szabadtéri Játékok próbái

Mi kell egy igazán különleges opera produkcióhoz? Egy 83 éves karmester, egy fiatal, 23 éves rendező és egy street-dance koreográfus. A Szegedi Szabadtéri Játékok Agrippina című darabjára már nem kell sokat várni, július 17-én debütál az újszegedi színpadon.

Először próbált együtt a Szabadtéri idei operabemutatójának, az Agrippinának a stábja Szegeden. A humorral és cselszövésekkel teli népszerű Händel-mű a laza erkölcsű Rómába repíti vissza a nézőket, ahol Agrippina és fia, Néró ármányait láthatjuk az uralkodó ellen. A rendező, Pányik Tamás elmondta: az elmúlt időszakban online dolgoztak a darabon, így mikor újra „eldördült a startpisztoly” gyorsan folytatódhattak az előkészületek. Hozzátette, hogy alkotótársaival, a Liszt-díjas karmesterrel, Pál Tamással, valamint a street dance világból ismert koreográfussal, Barta Viktóriával egy olyan darabot szeretne színpadra állítani, ami lerombolja a barokk opera minden sztereotípiáját. A közönség így egy rendkívül mozgalmas, friss, és akciókkal teli darabot láthat a Szegedi Szabadtéri színpadán. Az operát a Szabadtéritől megszokott egyedi látványvilág jellemzi majd, melyet Tóth Kázmér díszletei és a JDS egyedülálló jelmezei tesznek még különlegesebbé. Mint arról a Szabadtéri korábban beszámolt: a címszereplőt Mester Viktória, fiát, Nérót Hanczár György, a gyönyörű Poppeát Gyüdi Eszter, Pallantét pedig Ludovik Kendi alakítja. További szerepekben Cseh Antalt, Bocskai Istvánt, Görbe Norbertet és Varga Annát láthatja a közönség. Az előadásban a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészei, valamint az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar több hallgatója is közreműködik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.