Kultúra

Máté Bence természetfotói is láthatók a Móra-múzeum kiállításán

Máté Bence természetfotói is láthatók a Móra-múzeum kiállításán

2020. június 11., csütörtök
Máté Bence természetfotói is láthatók a Móra-múzeum kiállításán

Máté Bence természetfotós csaknem száz fényképét is láthatják hamarosan az érdeklődők a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A megújuló természettudományi állandó kiállításon emellett interaktív játékok is várják majd a látogatókat.

A szegedi Móra Ferenc Múzeum természettudományi állandó kiállítása is megújul a jelenleg zajló felújítás során. Az új tárlat különlegességét az adja, hogy Máté Bence, a Szegeden született természetfotós képei is megjelennek majd a kiállításon. Összesen csaknem száz fényképet láthatunk majd különböző emlősökről, madarakról. Felbukkan például a dámvad, a jégmadár, a réti sas vagy a vidra is. Az új természettudományi állandó kiállítás központi témája a Tisza és a Nagyalföld élővilága lesz érdekes, izgalmas formában. A tárlaton különböző élőhelyeket és állatfajokat, növényeket fognak bemutatni, de át lehet majd gázolni virtuálisan egy vízfolyáson, valamint találkozhatunk a legendás tiszavirággal is. A kiállítás területe is nőni fog: egy múzeumpedagógiai foglalkoztatótermet is kialakítanak, ahol egy égigérő fa ágaiban várják majd különböző játékok a látogatókat.

(Forrás: Móra Ferenc Múzeum)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.