Közélet

Márki-Zay Péter további leépítéseket tervez Vásárhelyen?

Márki-Zay Péter további leépítéseket tervez Vásárhelyen?

2020. június 14., vasárnap
Márki-Zay Péter további leépítéseket tervez Vásárhelyen?

Elszólta magát Márki-Zay Péter: egy személyben határozott arról, hogy a válsághelyzetben munkavállalókat rúgnak ki Hódmezővásárhelyen. A jelek szerint Márki-Zay számára az emberek nem jelentenek többet puszta költségvetési tételeknél, melyeken megtakarítást lehet elérni. Ez nem más, mint a régi balliberális válságkezelési recept: az úgynevezett „szociális érzékenység” leépítésekben merül ki - írja a Promenád.hu.

A gazdasági válság és az önkormányzat csődközeli helyzete ellenére is súlyos tízmilliókból fenntartott városházi propagandamédiában buktatta le magát Márki-Zay Péter. Vásárhely polgármestere, aki hosszú hetek óta elbocsátásokkal riogatja az önkormányzati szféra dolgozóit, elszólta magát: egy személyben, saját határkörben ő maga döntött arról, hogy további leépítések jönnek a városi cégeknél és intézményeknél. Vagyis a koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági krízis ellenére munkavállalókat rúgnak ki, embereket tesznek az utcára Vásárhelyen. A városvezető mindezt gazdasági okokkal magyarázta: megtakarításokat akar eszközölni a szélnek eresztett dolgozókon, vagyis – a jelek szerint – az egyes emberek puszta költségvetési tételeknek tűnnek a szemében. Egyszerű adatoknak, melyeket tetszés szerint le lehet húzni, ki lehet radírozni – ennyit a balliberálisok úgynevezett „szociális érzékenységéről”. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.