Sport

Korlátozás nélkül járhatunk futballmeccsekre (is)

Korlátozás nélkül járhatunk futballmeccsekre (is)

2020. június 18., csütörtök
Korlátozás nélkül járhatunk futballmeccsekre (is)

Az Országgyűlés döntéseivel összhangban a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöksége is visszavonta a hazai futballmérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, biztonsági intézkedéseket, amelyeket a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott. Ez azt is jelenti, hogy ismét korlátozás nélkül látogathatók a mérkőzések.

A veszélyhelyzet megszűntével nem maradnak érvényben a május 28-tól bevezetett, a stadionok lelátóit és a mérkőzések megrendezését érintő szabályozások, ami azt jelenti, hogy a szervező kluboknak mostantól lehetőségük nyílik a lelátók korlátozások nélküli megnyitására. Az MLSZ ugyanakkor felhívja a figyelmet a higiénés és egészségügyi előírások, ajánlások alkalmazásának fontosságára, valamint a sportpályákon a megfelelő viselkedés betartására. A labdarúgó-szövetség a megfelelő óvintézkedések mellett május 23-tól indította újra a Magyar Kupa, az NB I és a Simple Női Liga küzdelmeit. A szervezet az újraindítás előtt részletes egészségügyi és vizsgálati protokollt vezetett be, amelynek része volt többek között a rendszeres, kötelező tesztelés, illetve a stadionokban egy elkülönített sportzóna felállítása. Az elnökség csütörtöki döntésével eltörölte ezeket a szabályokat. A sportolók, stábtagok egészségének védelme ugyanakkor továbbra is kiemelten fontos feladat marad. A játékosok, stábtagok tesztelési folyamata, illetve az ezekkel kapcsolatos döntések meghozatala a klubok saját hatáskörébe kerül – olvasható az Mlsz.hu-n.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.