Közélet

Könyvkirályt koronáznak az Agórában

Könyvkirályt koronáznak az Agórában

2020. június 11., csütörtök
Könyvkirályt koronáznak az Agórában

Az idei Könyvkirály fejére nem a szegedi városházán, hanem a Szent-Györgyi Albert Agóra (Kálvária sgt. 23.) udvarán helyezik a koronát. A változtatásra a járványügyi korlátozások miatt volt szükség.

A Somogyi-könyvtár Gyermekkönyvtára olvasási játékának eredményhirdetése június 12-én, pénteken 16 órakor kezdődik. Az ceremónián a legtöbbet olvasó gyerekek közül kerülnek ki a Könyvkirály udvartartásának kiválasztottjai: a Főkönyvhercegek, Könyvhercegek és a birodalom tagjai. A „könyvkirályos” művek listájáról több mint száz kötetből választhattak a játék résztvevői. Legtöbben Víg Balázs: Puszirablók, Gimesi Dóra: A tündérek csizmája, Lackfi János: Kövér Lajos színre lép és Dániel András: Matild és Margaréta, avagy Boszorkányok a Bármi utcából című könyveit olvasták.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.