Közélet

Kisteleken házhoz mentek a rendőrök

Kisteleken házhoz mentek a rendőrök

2020. június 9., kedd
Kisteleken házhoz mentek a rendőrök

A rendőrség prevenciós munkatársai ezúttal a Kisteleki Kirakodó- és Állatvásár helyszínén várták az érdeklődőket. A résztvevők a kerékpár-regisztráció mellett számtalan vagyonvédelmi kérdésre is választ kaphattak a „Házhoz megyünk” program keretében - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és Baleset-megelőzési Bizottsága, valamint a Kisteleki Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrökkel közösen június 7-én tartottak bűn- és baleset-megelőzési, illetve kerékpár-regisztrációs (BikeSafe) délelőttöt. A program során kiemelt hangsúlyt kapott a járművek biztonsága, de szó esett a turisztikai idény legfontosabb prevenciós kérdéseiről, köztük a strandok és vásárok speciális vagyonvédelmi eseteiről is. Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük, fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

  • Zsúfolt piacok, bevásárlóközpontok, vonat-és buszállomások, parkolók a zsebtolvajok számára ideális elkövetési helyszínnek számítanak. A nagyobb tömeget vonzó helyeken fokozottan ügyeljünk értékeink, okmányaink biztonságára!
  • Ruhánk zsebében, kerékpárunk kormányberendezésén, bevásárlókosarunk tetején, a táska külső zsebében soha ne tároljunk értékeket, mert azokatkönnyenkiemelhetik!
  • Amennyiben strandon vagyfürdőben töltjük szabadidőnketpénztárcánkat, telefonunkat az értékmegőrzőben helyezzük el, hiszena törölközővel letakart tárgyaink nincsenek biztonságban!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.