Hírzóna

Kettős állampolgárságú embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

Kettős állampolgárságú embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2020. június 15., hétfő
Kettős állampolgárságú embercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly novemberben egy koszovói állampolgárságú férfi csempészésében működött közre - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott 2019. november 18-át megelőzően állapodott meg ismeretlen megbízójával abban, hogy 100 euró ellenében egy illegális határátlépő Nyugat-Európába történő csempészésében működik közre. A megbeszélteknek megfelelően 2019. november 18. napján este 10 óra körüli időben a vádlott megbízói a koszovói férfit Szabadkáról a szerb-magyar határ közelébe szállították, illetőleg átadtak részére egy magyar állampolgár nevére kiállított személyi igazolványt is. A vádlott ismeretlenül maradt megbízói segítséget nyújtottak a koszovói férfinak abban is, hogy Röszkénél a szerb határt megkerüljék, majd a magyar határátlépési pont előtt az illegális határátlépőt beszállítsák a vádlott személygépkocsijába.

A vádlott a Magyarországra történő beléptetés során átadta a saját, valamint az utasa személyi okmányait, azonban az intézkedő rendőr megállapította, hogy a koszovói férfi nem azonos a személyi igazolványban feltüntetett magyar állampolgárral, erre figyelemmel őt, valamint a vádlottat előállította.

A koszovói állampolgárságú férfi a szerb-magyar államhatári jogszabályi rendelkezéseknek megfelelő átlépéséhez szükséges feltételekkel nem rendelkezett.

A járási ügyészség a vádlottat vagyoni haszonszerzés végett elkövetett embercsempészés bűntettével, valamint közokirat-hamisítás bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.