Közélet

Jelentősen nőtt az embercsempészek és a migránsok aktivitása

Jelentősen nőtt az embercsempészek és a migránsok aktivitása

2020. június 25., csütörtök
Jelentősen nőtt az embercsempészek és a migránsok aktivitása

Jelentősen nőtt az embercsempészek aktivitása, a déli határszakaszon idén eddig 40 százalékkal többen próbáltak bejutni az országba, mint a tavalyi év hasonló időszakában - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, a migránsok egyre nagyobb csoportokban jelennek meg a magyar-szerb és a magyar-román határon is. A főtanácsadó szerint különösen élessé teszi a helyzetet például az Európai Unió készülő migrációs politikája, az Európai Bíróság gyakorlata és a liberális pártcsaládhoz tartozók aktív követelése, hogy nyissák meg a határokat. Mindezek politikai támadások célpontjává teszik Magyarországot - fűzte hozzá. A készülő migrációs politikáról elmondta, a magyar kormány azt szeretné elérni, hogy ne külön-külön szavazzanak annak egyes pontjairól, hanem csomagként kezeljék.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.