Egyetem

Így indul újra az egészségügyi ellátás a szegedi klinikákon

Így indul újra az egészségügyi ellátás a szegedi klinikákon

2020. június 17., szerda
Így indul újra az egészségügyi ellátás a szegedi klinikákon

A Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központja mindent megtesz annak érdekében, hogy a betegellátási tevékenység valamennyi klinikáján a lehető leghamarabb készen álljon az ellátási igények széles körű kiszolgálására - közölte az universitas.

Mint írják,„ennek megfelelően összes intézményünkben elindult a járó- és fekvőbeteg-ellátás, valamint a diagnosztikai tevékenységek fokozatos, ütemezett visszaállítása. Elsődleges célunk, hogy a következő időszakban fenn tudjuk tartani az újrainduló szakmai profilok működését, ellátási feladataink teljes spektrumát. Ennek különösen nagy hangsúlyt ad, hogy egyetemünk valamennyi - regionális centrumként is működő - klinikája, betegellátó szervezeti egységeCOVID-19-ellátásra is kijelölt hely egyben. Egyetemünk számára éppen ezért kulcsfontosságú feladat a betegellátás újraindítása mellett a betegbiztonság maradéktalan érvényesítése. Tekintettel a fentiekre, a legmagasabb szintű (hármas progresszivitású) ellátási egységek védelme, a helyi és regionális betegellátás folyamatos biztosítása érdekében a látogatás lehetőségét egyelőre az alábbi esetek számára tartjuk fenn: - súlyos állapotúbetegek esetén az általuk megjelölt személy,akiskorú beteg szülője, illetve törvényes képviselője, - vajúdás és szülés alatt aszülő nő által megjelölt nagykorú személy, - a beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy

vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja látogathatják a beteget. Ezekben az esetekbenis rendkívül fontos, hogy a látogatók betartsák azokat az intézkedéseket, amelyek a fertőződés veszélyét és átadását a lehető leghatékonyabban csökkentik. Ennek érdekében a Klinikai Központ minden egységében szigorúan betartják az országos tiszti főorvos által kihirdetett látogatási szabályokat az engedélyezett látogatások kapcsán. Kizárólag egészséges személy látogathat fekvőbeteget, és egy beteg egyszerre csak egy látogatót fogadhat. Az intézménybe való belépéskor a látogatóknak ki kell tölteniük egy rövid kérdőívet annak érdekében, hogy csak egészséges személy léphessen be a klinikák területére. A látogató minden esetben köteles maszkot viselni és a számára biztosított kézfertőtlenítő szert használnia kell. A látogató csak az általa meglátogatott beteggel kerülhet 2 méteren belüli távolságra. A látogatás fent leírt részleges korlátozása visszavonásig érvényes. A Szegedi Tudományegyetem a látogatási korlátozások kapcsán kéri a betegek és hozzátartozóik türelmét és megértését!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.