Közélet

Három beteg meghalt, nincs újabb fertőzött Csongrád-Csanádban

Három beteg meghalt, nincs újabb fertőzött Csongrád-Csanádban

2020. június 14., vasárnap
Három beteg meghalt, nincs újabb fertőzött Csongrád-Csanádban

Meghalt három beteg, és öttel, 4069-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap reggel.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 562-re emelkedett. 2482-en már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1025. Az aktív fertőzöttek 40 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 275 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen. Az oldal adatai szerint jelenleg 7287-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 233 742. Kiemelték: a védekezés második szakaszában van az ország. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések, különösen a védőtávolság betartása. A parlament jövő héten szavaz a veszélyhelyzet megszüntetéséről és a járványügyi készültség fenntartásáról szóló törvényjavaslatokról. "A veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy a sikeres védekezésnek köszönhetően a tömeges megbetegedéseket el tudtuk kerülni és fokozatosan csökken az aktív fertőzöttek száma, ugyanakkor a járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a koronavírus továbbra is itt van és fertőz" - írták. Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1930) és Pest megyében (595) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (298), Zala (261) és

Csongrád-Csanád megye (118)

, a sor végén pedig Békés megye áll (13).

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.