Hírzóna

Féltékenységből akarta leszúrni volt élettársát egy férfi Szentesen

Féltékenységből akarta leszúrni volt élettársát egy férfi Szentesen

2020. június 22., hétfő
Féltékenységből akarta leszúrni volt élettársát egy férfi Szentesen

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a mai napon letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki péntekről szombatra virradóra több alkalommal is bemászott volt élettársa házába, majd az utolsó alkalommal egy vita során megpróbálta őt leszúrni - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi és a nő korábban élettársi kapcsolatban álltak, amely tavaly nyáron megszakadt. A kapcsolat felbontását a gyanúsított nem tudta elfogadni és a sértettet, valamint annak családját folyamatos telefonhívásokkal, üzenetküldésekkel és fenyegetésekkel zaklatta. Emiatt a sértett már 2020. július 16. napján feljelentést tett a rendőrségen.

A gyanúsított június 19-én este 9 óra körül átmászott a sértett szentesi házának kerítésén, majd a konyhaablakot kifeszítve bement a lakóépületbe és befeküdt volt élettársa ágyába. A sértett a hazaérkezését követően észlelte mindezt és rendőri segítséget hívott. Az előállítást követően a gyanúsított azonban ismételten a sértett házához ment és megint csak ugyanazzal a módszerrel bejutott az ingatlanba, majd újra befeküdt a sértett ágyába. A sértett hazaérkezésekor mindezt észlelve ismételten rendőri segítséget hívott.

A gyanúsított a második előállítását követően ismételten a sértett házához ment és ugyanazzal a módszerrel, ahogyan korábban, a bezárt ingatlanba bement. A sértett hajnal fél 5 körül ért haza, ahol a folyosón találta a gyanúsítottat kezében egy konyhakéssel.

Mindezeket követően a nő megpróbált elmenekülni, az ajtót kívülről a gyanúsítottra zárni, de a férfi a lábát az ajtórésbe csúsztatva ezt megakadályozta, majd a sértettre támadt. Ennek során a gyanúsított válogatott szidalmazások mellett közölte a sértettel, hogy amennyiben nem lesz az övé, akkor másé sem és ezt elintézi, valamint megöli őt. A megalapozott gyanú szerint a férfi öt-hat alkalommal szúrt a sértett mellkasa irányába, melyeket a nő igyekezett kivédeni. A sértettnek a védekezés során a mellkasát ért szúrások ellenére sikerült a gyanúsított kezéből a kést kicsavarnia és a férfit elzavarnia, majd a rendőrséget értesítenie.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a zaklatás vétsége, valamint az éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette, továbbá az emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a legsúlyosabb kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bűnismétlés veszélyét a főügyészség indítványa szerint megalapozza az a tény is, hogy a gyanúsított a cselekményét hasonló bűncselekmény elkövetése miatt kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság Nyomozási bírója a mai napon megtartandó ülésen fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.