Hírzóna

Elfüstölt a klíma a cigicsempész buszsofőrök fölött Röszkén

Elfüstölt a klíma a cigicsempész buszsofőrök fölött Röszkén

2020. június 10., szerda
Elfüstölt a klíma a cigicsempész buszsofőrök fölött Röszkén

A NAV munkatársai egy koszovói busz ellenőrzésekor 1680 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén - közölte az adóhatóság.

A pénzügyőrök egy Koszovóból Svájcba tartó buszt ellenőriztek Röszkén. A sofőrök és utasaik nem jelentettek be vám- és adóköteles árut.

A szigorított ellenőrzésen azonban a NAV munkatársai a busz tetején lévő klímaberendezésen friss szerelés nyomaira lettek figyelmesek.

Rövid kutatás után a berendezésből összesen 1680 doboz, különböző márkájú (Philip Morris, Kent, Winston, Marlboro) adózatlan cigarettát pakoltak ki a pénzügyőrök. A két sofőr a dohányterméket magukénak vallották.

A 2,5 millió forint értékű adózatlan füstölnivalót a NAV munkatársai lefoglalták. A kiszabott ötmillió forint bírság mellett költségvetési csalás miatt mindkét sofőrrel szemben feljelentést tettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.