Közélet

Újra fogadja a látogatókat a Füvészkert

Újra fogadja a látogatókat a Füvészkert

2020. május 7., csütörtök
Újra fogadja a látogatókat a Füvészkert

Május 8-tól 9.00 és 18.00 óra között újra kinyit a Füvészkert, bár a lepkekert és az üvegházak nem lesznek látogathatók.

Bár a hagymások virágzásáról lemaradt a nagyközönség, a cserjék között még sok virágba borulva látható, és az egynyári virágok ültetését is elkezdték. A sziklakert talán ilyenkor a legszebb, számtalan színben tündököl, üdék a japán juharok, és az indiai lótuszok első levelei is megjelentek az arborétum tavának vízén. Az elmúlt hetekben ugyan nem fogadtak látogatókat, a milliárdos vagyont érő növénygyűjteményt nem lehet gondozás nélkül hagyni, munkatársaival folyamatosan dolgoztak, így a gyógynövény- és fűszerkertet is felújították.

A kültéri rendezvények, foglalkozások és programok jelenleg szünetelnek. Mivel a járványveszély még nem múlt el teljesen, a következő óvintézkedések betartását kérik a kertbe látogatóktól:

  • fokozottan figyeljenek a higiéniára és a fertőtlenítőszerek használatára
  • Az egy háztartásban élőkön kívül mindenki tartsa be a 1,5 méteres távolságot
  • Az egész Füvészkert területén ajánlott a szájmaszk viselése

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.