Közélet

Tizenegy beteg hunyt el, nincs újabb fertőzött Csongrádban

Tizenegy beteg hunyt el, nincs újabb fertőzött Csongrádban

2020. május 18., hétfő
Tizenegy beteg hunyt el, nincs újabb fertőzött Csongrádban

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3535 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt újabb 11 idős krónikus beteg, ezzel 462 főre emelkedett az elhunytak száma. 1400-an ugyanakkor már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1673 fő. Az aktív fertőzöttek és az elhunytak 45%-a , az elhunytak 62%-a budapesti, harmaduk (568 fő) kórházi ellátásra szorul, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen. A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Mától vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Mától a kórházi ellátások újraindításának következő üteme is megtörténik. Továbbra is a fővárosbanvan a legtöbb fertőzött (1681 fő). A honlapon elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 476 fertőzöttel, majd Fejér (359) megye. Zala megye (224) után Komárom-Esztergom megye (198) következik. Utánuk

Csongrád

(114) jön, ahol

nem emelkedett

a fertőzöttek száma a tegnapi naphoz képest.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.