Hírzóna

Szerb embercsempész ellen emeltek vádat Makón

Szerb embercsempész ellen emeltek vádat Makón

2020. május 11., hétfő
Szerb embercsempész ellen emeltek vádat Makón

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfivel szemben, aki idén februárban hat illegális határátlépő Európai Unió területére történő csempészésében működött közre - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a férfi február 18-án hajnalban lépett be Röszkénél Szerbia irányából Magyarország területére az általa vezetett személygépkocsival, majd Klárafalva külterületére hajtott. Ott az ismeretlenül maradt megbízói utasítására felvett az autójába négy, magát szír és két, magát egyiptomi állampolgárnak valló személyt és elindult velük az autópálya irányába, hogy az utasait a megbízásnak megfelelően a határterületről Ausztriába szállítsa.

Röviddel az elindulást követően a rendőrök igazoltatni kívánták a vádlott által vezetett autót, aki azonban a rendőrök jelzésére nem állt meg, nagy sebességgel tovább hajtott, majd kiszállította az illegális határátlépőket és elhagyta az országot Tompánál.

Az eljárás során kiderült, hogy az illegális határátlépőket a vádlott megbízói juttatták át a románmagyar zöldhatáron, akik a Magyarország területére történő belépéshez és bent tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkeztek.

Az elrendelt nyomozás során megállapítást nyert a vádlott személyazonossága és ez alapján őt másnap - amikor ismételten belépett Magyarország területére - előállították, majd őrizetbe vették.

A járási ügyészség a vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.