///

Spöttle: Liberális agymosás folyik Németországban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bár a liberális német lapok és közmédia várhatóan a jövőben is erősen támadják Magyarországot, a két ország viszonya összességében stabil a gazdasági és kulturális kötelékek miatt Georg Spöttle szerint. A Nézőpont Intézet elemzője a Magyar Nemzetnek elmondta: Németországban különösen erősen érvényesül a liberális fősodor, életpályák törhetnek derékba akár egy konzervatív, vagy nemzeti értékrendet hirdető megnyilvánulás miatt.

– A ZDF után másik német köztelevízió, az ARD készített lejárató propagandafilmet Magyarországról. Ahogyan ön is említette korábban, a 2015-ös migrációs válság idejét feldolgozó Üldözöttek (Die Getriebenen) rendkívül elfogult, egyoldalú, és pontatlanságoktól hemzsegő. Egy adott médiumnak veszi el a hitelességét, ha ilyen produkciókat jegyez?
– Természetesen hitelteleníti. Ám Németországban rendkívül markáns szerepet vállal a politikában a közmédia, valamint a baloldali sajtó. Így akik csak ezekből a forrásokból, vagy például a Facebookról tájékozódnak politikai ügyekben, azok kritikátlanul elfogadják, amit az Üldözöttekben, vagy a hasonló anyagokban látnak, vagy hallanak.

– Egyfajta kettősség érződik abban, ahogy Németország hazánkhoz viszonyul. Egyfelől sorolhatók a liberális német lapok támadásai, a közmédiájuk hamisításai, a múlt év végén a ZDF A döntés órái címmel szintén a 2015-ös krízis dolgozta fel migránspárti szempontból, április elején pedig az ARD híresztelte, hogy Orbán Viktor felfüggesztette a parlamentet. Másrészt ugyanakkor stabilitás jellemző a két ország viszonyára, Angela Merkel kancellár egy alkalommal meg is köszönte hazánknak, hogy megvédte a schengeni határt.

– A két ország viszonya minden bizonnyal összességében kiegyensúlyozott marad a jövőben is, hiszen a nagy német cégek – köztük a BMW, az Audi, a Siemens – hazánkban is működnek, ez pedig szorosan összekapcsolja a gazdaságainkat. Továbbá az évszázadok során erős kulturális kötelékek is kialakultak. Ettől még Magyarországot folyamatos támadások fogják érni a jövőben, amiben nagy szerepe lesz az említett német sajtónak. Köztük a Die Weltnek, a Spiegelnek, valamint a fiatal brüsszeli elitistáknak, akik nagyrészt semmilyen élettapasztalattal nem rendelkeznek, migránst is legfeljebb például a Homeland című sorozatban láthattak, mégis a liberális, bevándorláspárti dogmákat fújják.

– Minek tudható be ez a fajta radikalizmus, ami nem is a mindennapi tapasztalatokból nőhetett ki?
– Az úgynevezett érzékenyítésnek, ami gyakorlatilag agymosás. Általános iskolától a felsőoktatás végéig a liberális mainstream tanait sulykolják, a genderelmélettől kezdve a konzervatív családmodell tagadásáig. Ha pedig valaki ezektől eltérő álláspontnak ad hangot, azt gyakorlatilag ellehetetlenítik.

– Mit ért ez alatt?
– Az úgynevezett Aktionswochenende keretében a rendőrség, valamint a titkosszolgálatok csak azért vehetnek őrizetbe embereket, és foglalhatják le az adathordozóikat, mert olyasmit posztoltak a közösségi médiában, ami nem összeegyeztethető a liberális mainstream demokráciafogalmával. Ehhez elég annyi, ha valaki konzervatív tartalmakat kedvel, vagy oszt meg a Facebook-oldalán. Sőt, pusztán egy arról szóló hír közzététele is hatósági intézkedéseket vonhat maga után, hogy egy migráns személy valamilyen bűncselekményt követett el. A bevándorlás árnyoldalainak bemutatása rendkívül erős tabuvá vált, karrierek roppanhatnak meg egy ilyen megnyilvánulás miatt. Nem véletlen, hogy több rendőr kollégám is törölte magát a Facebookról.

– Ugyanakkor az Üldözöttek egy jelenetében – migránsgyerekek rajzaként – koronával a fején ábrázolják Merkelt.
– Ez a kettős mérce, de nevezhetjük világnézeti diktatúrának is. Ha valaki büszke a nemzeti identitására, a zászlóra, hagyománytisztelő módon szeretne élni, vagy egyszerűen szeret bajor módra sörözni, akkor rögtön nácinak kiáltják ki. A másik oldalról a szélsőbaloldali csoportok, például az Antifa aktivistái rendszeresen támadnak meg másként gondolkodó embereket, köztük a jobboldali AfD politikusainak családjait, gyerekeit is. Ez a szellemiség a több évtizedes érzékenyítő aknamunka következménye.

Előző sztori

Elindult a nyári idény a horvát tengerparton

Következő sztori

Nyolc részeg sofőr bánhatja, hogy autóba ült a múlt héten Csongrádban

Legutóbbi hasonló cikkek