Hírzóna

Pár órán belül négyszer bukott le a részegen kocsikázó testvérpár Csongrádban

Pár órán belül négyszer bukott le a részegen kocsikázó testvérpár Csongrádban

2020. május 7., csütörtök
Pár órán belül négyszer bukott le a részegen kocsikázó testvérpár Csongrádban

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a két férfival szemben, akik március elején egy rokonlátogatást követően négyszer lettek előállítva ittas járművezetés miatt egy éjszaka alatt - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a testvérpár március 4-én meglátogatta az egyik Hódmezővásárhely melletti faluban lakó rokonát és az egész napos alkoholfogyasztást követően a nap végére ittas állapotba kerültek. Még ugyanezen a napon 23 óra körüli időben a testvérpár idősebb tagja autóba ült, mert tankolni szeretett volna. Röviddel éjfél előtt a rendőrök igazoltatták, majd az alkoholfogyasztása miatt a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra előállították.

Emiatt a gépjárművet a helyszínről a szintén ittas állapotban levő öccse vitte el, majd ment másnap éjjel egy óra körül a rendőrségről szabadon bocsátott bátyjáért. Pár perc múlva azonban a rendőrség őt is előállította, miután Hódmezővásárhely belterületén igazoltatták.

Ekkor azonban a gépkocsit már a bátyja vitte tovább a helyszínről, aki az igazoltatás során utasként tartózkodott az autóban. Mintegy 10 perc múlva azonban őt ismételten igazoltatták, majd öccsével együtt előállították.

A testvérpár előállítását követően mintegy két órával az addig még csak egyszer előállított fiatalabb férfit Hódmezővásárhely belterületén ismételten igazoltatás alá vonták a rendőrök, amikor a már elvett vezetői engedélye hiányában, de még mindig szeszes italtól befolyásolt állapotban vezette a korábban leállított autót.

Az idősebb testvér a cselekmények elkövetésekor nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, míg a fiatalabb testvérnek az első igazoltatás során a vezetői engedélyét a rendőrök elvették.

A járási ügyészség a vádlottakat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével, valamint az idősebb testvért járművezetés tiltott átengedése vétségével is vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.