Hírzóna

Negyvenöt(!) migránst tartóztattak fel Csongrádban

Negyvenöt(!) migránst tartóztattak fel Csongrádban

2020. május 26., kedd
Negyvenöt(!) migránst tartóztattak fel Csongrádban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba negyvenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások május 25-én 0 óra és 24 óra között tizenkét esetben összesen negyvenöt határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Röszke, Makó és Szeged közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok közül egy afgán, ketten palesztin, négyen tunéziai, nyolcan marokkói, harmincan pedig szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.