Közélet

Négy beteg meghalt, ismét emelkedett a fertőzöttek száma Csongrádban

Négy beteg meghalt, ismét emelkedett a fertőzöttek száma Csongrádban

2020. május 12., kedd
Négy beteg meghalt, ismét emelkedett a fertőzöttek száma Csongrádban

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3313 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt újabb 4 krónikus beteg, ezzel 425 főre emelkedett az elhunytak száma. 1007-en már gyógyultan távoztak a kórházból, az aktív fertőzöttek száma 1881 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 60%-a, az elhunytak 79%-a, a gyógyultak 56%-a budapesti vagy Pest megyei. 746 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen. A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet és továbbra is elkerüljék a járvány "berobbanását". Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe. Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön. Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák. Továbbra is a fővárosbanvan a legtöbb fertőzött (1595 fő). A honlapon elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 445 fertőzöttel, majd Fejér (338) megye. Zala megye (175) visszaelőzte Komárom-Esztergom megyét, amely így a negyedik helyen áll a maga 174 fertőzöttjével. Utána jön

Csongrád

(108), ahol

egy fővel emelkedett

a fertőzöttek száma a tegnapi naphoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.