Hírzóna

Megrugdosta és haját tépte saját idős anyjának egy szegedi férfi

Megrugdosta és haját tépte saját idős anyjának egy szegedi férfi

2020. május 5., kedd
Megrugdosta és haját tépte saját idős anyjának egy szegedi férfi

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a szegedi férfinak a letartóztatását, aki többszöri fenyegetéssel, illetőleg bántalmazással arra kényszerítette 85 éves édesanyját, hogy a közösen használt lakásukat hagyja el - közölte a vádhatóság.

A megalapozott gyanú szerint a férfi huzamosabb ideje együtt él édesanyjával az általuk közösen használt szegedi lakásban. Az elmúlt hónapokban több alkalommal is a gyanúsított ittas állapotban azt kiabálta a sértettnek, hogy költözzön ki a házból, mert ha nem teszi, akkor hív valakit, aki ezt elintézi. A fenyegetések hatására, valamint a gyanúsított erőszakos fellépésére az idős nő több alkalommal is elhagyta a lakást átmeneti jelleggel.

A gyanúsított előbb április 21-én

ittas állapotban a délutáni órákban megrugdosta édesanyját a lakás elhagyására szóló felszólítás mellett. Ugyanezt a férfi négy nap múlva is megismételte, amikor is hajánál fogva rántotta le a sértettet a földre, majd a karjait megszorítva közölte fenyegetéseit.

A bántalmazások következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a kezén, illetőleg a lábán. A fentieket követően május 1-én a kora délutáni órákban a gyanúsított ismételten ittas állapotban fenyegetőzve szólította fel édesanyját a lakás elhagyására, aki az előző napok bántalmazásai miatt az ingatlanból kiszaladt és csak akkor ment vissza, amikor a rendőrséget értesítette, valamint a férfi a lakást elhagyta.

A kapcsolati erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére. Indítványában az ügyészség külön hivatkozott arra, hogy a gyanúsított a cselekményt a koronavírus miatti veszélyhelyzet alatt is folytatta, arra kényszerítve az életkoránál fogva fokozottan veszélyeztetett édesanyját, hogy elhagyja a számára biztonságot jelentő otthont.

Az ügyészi indítványnak a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapi időtartamra.

A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.