Hírzóna

Megnőtt a migrációs nyomás Csongrád megyében - videó!

Megnőtt a migrációs nyomás Csongrád megyében - videó!

2020. május 29., péntek
Megnőtt a migrációs nyomás Csongrád megyében - videó!

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 59 határsértő Csongrád megyében éjszaka. A rendőrök 23 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 36 fő bejutását pedig megakadályozták - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

Az egyenruhások május 29-én 0 óra és 8 óra 10 perc között négy esetben összesen 23 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor és Röszke közigazgatási területén, valamint a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak közül ketten líbiai, hárman szír, hatan marokkói, a többiek pedig palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a határsértőket visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Ugyanebben az időszakban a migránsok folyamatosan próbálkoztak az illegális határátlépéssel. A szolgálatot teljesítő állomány több helyszínen 36 személyt akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=o_Zb26KCUG4&feature=emb_logo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.