Közélet

Megjelentek a migránsok a szerb–magyar határon - videó!

Megjelentek a migránsok a szerb–magyar határon - videó!

2020. május 17., vasárnap
Megjelentek a migránsok a szerb–magyar határon - videó!
Nem tartott sokáig a szünet, máris visszatértek Horgosra és környékére a migránsok. A Hír TV stábja több afgán csoporttal is találkozott, akik egytől egyig az Unióba tartanak, papírok nélkül. A többség az éjszaka próbálja meg átlépni a szerb-magyar határt.

Ismét migránsok lakják az egykor szebb napokat is megélt Bácska birtokot Horgos közelében. A koronavírus-járvány miatt az illegális bevándorlók heteken keresztül befogadóközpontokban éltek, ahol a szerb katonaság felelt azért, hogy ott is maradjanak. A bezártságnak azonban néhány napja vége, így a bevándorlók is gyorsan visszatértek a szerb–magyar határszakasz közelébe. Migránsokat azonban nem csak a Horgos melletti elhagyatott tanyákon, hanem a falu központjában is látni lehet. A koronavírustól ők is tartanak, így maszkot viselnek. A megkérdezett migránsok azt mondták, hogy eleget várakoztak már Szerbiában. Azt állítják, mindent megpróbálnak, hogy átszökjenek a határon. A fokozódó migrációs nyomás miatt a szerb–horvát határhoz rendelte a hadsereget a szerb államfő. Aleksandar Vucic azt várja katonaságtól, hogy óvja a helyi lakosság biztonságát és vagyonát a bevándorlóktól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.