Gazdaság

Kétszer annyi jut egészségügyre, mint a baloldal kormányzása idején

Kétszer annyi jut egészségügyre, mint a baloldal kormányzása idején

2020. május 27., szerda
Kétszer annyi jut egészségügyre, mint a baloldal kormányzása idején
Kétszer annyit fordít a kormány egészségügyre, mint 2010 előtt a baloldal - mondta az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke. Bánki Erik hangsúlyozta, hogy a kormány ezen kívül a családok támogatására is kiemelt figyelmet fordít a jövő évi költségvetésben. A 2021-es büdzsé tervezetében foglaltakat az ellenzék elégtelennek tartja - számolt be a Hír TV.

Kedden adta át a jövő évi költségvetés tervezetét a pénzügyminiszter az Országgyűlés elnökének. Varga Mihály azt mondta, a 2021-es büdzsé a gazdaságvédelemről szól. A kormány 4,8 százalékos növekedés mellett 3 százalékos inflációval számol. A korábbi baloldali kormányokkal ellentétben a kabinet tartja magát az uniós előírásokhoz, és 3 százalék alatt tartja a költségvetési hiányt - mondta a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke. Bánki Erik hozzátette, a kormány a rendkívüli helyzetre tekintettel 3000 milliárd forintot tesz félre a járvány elleni védekezésre, és továbbra is vállalja, hogy évről évre többet fordít egészségügyi kiadásokra. Bánki Erik szerint a kabinet a járványügyi készültség mellett is biztosítja a gyermeket nevelő családok támogatását, hiszen Európában GDP-arányosan Magyarország költi a legtöbbet családtámogatásra. A költségvetés zárószavazására július elején kerülhet sor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.