Közélet

Jelentősen nő a mobilinternet-használat

Jelentősen nő a mobilinternet-használat

2020. május 17., vasárnap
Jelentősen nő a mobilinternet-használat

A belföldi negyedéves mobilinternet-forgalom – 2019 végén – túllépte a 93 millió gigabájtot, miközben fél évvel korábban csak 79 millió gigabájt volt, a következő lépcső az 5. generációs mobilhálózat kiépítése lesz.

Karas Mónika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke elmondta, hogy vasárnap, a távközlés világnapján arra emlékeznek, hogy 1865. május 17-én húsz ország megalapította a Nemzetközi Távíró Egyesületet. Magyarország is az alapítók között volt. Karas Mónika elmondta, az alapítás óta óriásit fejlődött a távközlés, mára „digitális ökoszisztémák” alakultak ki, amelyek felhasználók millióit és eszközök tízmillióit kötik össze. „Tulajdonképpen elmosódtak a határok az informatika, az elektronikus hírközlés és a média között; míg régen csak fogyasztók voltunk, ma már gyakorlatilag hírszerkesztők és médiagyártók is vagyunk” – fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.