Közlekedés

Hétvégén csak Zuglóig közlekednek a szegedi IC-k

Hétvégén csak Zuglóig közlekednek a szegedi IC-k

2020. május 8., péntek
Hétvégén csak Zuglóig közlekednek a szegedi IC-k

Pénteken kezdődik a

Nyugatipályaudvar tetőszerkezetének felújítása, a hét hónapig tartó munkálatok alatt a pályaudvar utascsarnoka zárva tart, ezért – egyelőre csak a hétvégén - a szegedi IC-k csak Zugló megállóhelyig közlekednek.

A felújítás a következőképpen értini a szegedi IC-k menetrendjét:

  • Május 8-án a Szegedről 19:45-kor induló Tiszavirág és a 20:45-kor induló Kárász IC a Nyugati pályaudvar helyett Zuglóig közlekedik.
  • Május 9-én és 10-én a Budapest–Szeged viszonylaton közlekedő InterCity vonatok a Nyugati pályaudvar helyett Zugló megállóhelyről indulnak és oda érkeznek.

A

MÁV közleménye

nem helyez kilátásba további változtatásokat, így feltételezhetően jövő héttől ismét a Nyugati pályaudvarig közlekednek majd a szegedi járatok.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Évente 18 millióan fordulnak meg a Nyugatiban

Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a pályaudvar felújításáról elmondta, a fejlesztés részeként több mint 8200 négyzetméteren rekonstruálják a pályaudvar tetőszerkezetét, megújul a vágánycsarnokban található felsővezeték-hálózat és az utastájékoztatási rendszert is modernizálják. Közölte, a beruházásra azért van szükség, mert aNyugatia legforgalmasabb pályaudvar Magyarországon: évente 18 millió utas fordul meg itt, naponta 480 vonat halad át a pályaudvaron, ráadásul az elmúlt 40 évben nem végeztek átfogó felújítási munkálatokat. A MÁV Zrt. az MTI érdeklődésére közölte, a Magyar Építő Zrt. hajtja majd végre a fejlesztéseket, amelyek összköltsége csaknem 9 milliárd forint.

Naponta fertőtlenítenek

Homolya Róbert kijelentette, a járványhelyzetben a járműveket mindennap fertőtlenítik, a le- és felszálló utasok számára a társaság munkatársai ingyenes kézfertőtlenítést biztosítanak a pályaudvarokon, hétfő óta pedig a vasúti kocsikban is kötelezővé tették a szájmaszkok használatát. Kiemelte, a MÁV a jelen helyzetben is mindent megtesz az utasigények kiszolgálása érdekében, ugyanakkor megjegyezte, hogy a járvány miatt az utasok száma 80

90 százalékkal csökkent a korábbi időszakhoz képest.

(SzegedMa/MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.