Egészség

Három haláleset történt, Csongrádban továbbra sincs új fertőzött

Három haláleset történt, Csongrádban továbbra sincs új fertőzött

2020. május 20., szerda
Három haláleset történt, Csongrádban továbbra sincs új fertőzött

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3598 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg, ezzel 470 főre emelkedett az elhunytak száma, 1454-en viszont már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1674 fő. Az aktív fertőzöttek 45%-a , az elhunytak 61%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti.Az aktív fertőzöttek harmada, 539 fő igényel kórházi kezelést,közülük 29-en vannak lélegeztetőgépen. A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. A kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak. Továbbra is a fővárosbanvan a legtöbb fertőzött (1710 fő). A honlapon elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 496 fertőzöttel, majd Fejér (361) megye. Zala megye (231) után Komárom-Esztergom megye (206) következik. Utánuk

Csongrád

(114) jön, ahol

nem emelkedett

a fertőzöttek száma napok óta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.