Sport

Germán Tamás hűséges marad Szegedhez és az élvonalba jutna a csapattal

Germán Tamás hűséges marad Szegedhez és az élvonalba jutna a csapattal

2020. május 25., hétfő
Germán Tamás hűséges marad Szegedhez és az élvonalba jutna a csapattal

Vasárnap jelentette be a Szeged-Csanád GA, hogy meghosszabbítja Germán Tamás szerződését. A csapatkapitány a nyolcadik szegedi szezonjára készül.

Germán Tamás 2013-ban igazolt a Szeged-Csanád GA csapatához, az eltelt hét idényt megtoldották, miután a csapatkapitány és a klub megegyezett a folytatásról. —Nem volt nehéz megegyezni, 5 perc alatt alatt megállapodtunk. Már korábban megkezdődött a puhatolódzás, az álláspontok a kezdetektől közel voltak egymáshoz, így az újabb 2 éves megállapodás tulajdonképpen amolyan formalitás volt—mondta lapunknak a 33 éves játékos. Germán akkor igazolt Szegedre, amikor a csapat éppen a szülővárosába, Gyulára tette át székhelyét és ott játszotta meccseit a stadionépítés miatt. Idén ősszel, a pályaavató bajnokin igazi kapitánya volt a csapatnak, mesterhármassal lopta magát pillanatok alatt a szurkolók szívébe. Döntését megkönnyítette, hogy a klubban rendezett körülmények mellett csak a labdarúgásra kell koncentrálnia, a szurkolók magukénak érzik és támogatják a csapatot, nem utolsó sorban pedig magasabb célokért küzdhet a jövőben. —Valóban a cél az élvonal, de lépésről lépésre kell haladnunk. Nem szabad elfelejteni, hogy tavaly ilyenkor még a harmadosztályban szerepeltünk, idén is voltak nehéz periódusok, össze kellett állnunk. Most is ezt az utat kell követnünk, nem szabad úgy járnunk, mint a Kaposvár járt, feljutottak aztán egyből le. Építkeznünk kell, és fejlődni folyamatosan.

Germán Tamás Gyulán született 1987 március 26-án, Békéscsabán nevelkedett, de játszott szülővárosában, Gyulán is. Az ezt követő években a Pápa, a Szolnok és a Nyíregyháza játékosa volt és játszott a holland Emmen csapatában is. A 2013/14-es szezonban igazolt Szegedre, ahol eddig 217 mérkőzésen lépett pályára (Az NB II-ben 151 alkalommal, az NB III-ban 54-szer, a Magyar Kupában 11 meccsen és a Ligakupában 1-szer), ezzel messze magasan csúcstartó a Szeged-Csanád GA-ban. Összesen 76 gólt szerzett, az félbeszakadt legutóbbi szezonban a legeredményesebb volt csapatban 10 találatával.

A Szeged-Csanád GA másfél hete kezdte meg a közös edzéseket a Szent Gellért Fórumban. Az tréningeket már nagyon várták a játékosok, bár az egyéni munka folyamatos volt a leállás után, de egy csapatsportban a közösséget és a közös edzéseket nem pótolhatják. —A biztonságra figyelve dolgozunk, így az öltözőt sem használjuk, az edzésre már edzőfelszerelésre érkezünk és otthon tusolunk, saját kulacsot és labdát használunk, de a közös munka élményét semmi nem rontja—értékelte az első napokat a támadó. Nem csak az edzések menete, a vezetőedző személye is változott. Germán szerint korai lenne még mélyebben elemezni a közös munkát az új trénerrel, Dobos Barnával, de a kezdet zökkenőmentes volt. —Kérdezték sokan, milyen az új edző, de nehéz erre választ adni. Azt látjuk, hogy más filozófiát képvisel, mint ami eddig volt. Bő egy hete készülünk együtt, nem tudtunk nagy dolgokat csinálni, taktikát nem is gyakoroltunk, de az alapozásnak biztosan megfelelő állapotban vághatunk majd neki—fejtette ki a csapatkapitány.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.