Hírzóna

Épp megúszta volna, de elkapták az agresszív férfit

Épp megúszta volna, de elkapták az agresszív férfit

2020. május 19., kedd
Épp megúszta volna, de elkapták az agresszív férfit

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, akit 2019 júliusában, röviddel az általa elkövetett bűncselekmény büntethetőségének elévülése előtt vettek őrizetbe az ellene kibocsájtott európai elfogatóparancs alapján Németországban - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott társával 2013 szeptemberében napokon keresztül követett és megfigyelt egy nőt annak érdekében, hogy egy másik személy hollétét megállapítsák. Mivel ez nem járt sikerrel, elhatározták, hogy a sértettet követik és akár erőszakkal is elfogva őt arra kényszerítik, hogy a keresett személy hollétét árulja el.

A megállapodásnak megfelelően 2013. szeptember 20-án autóval egész nap követték a nőt a megfelelő pillanatra várva. A sértett háza előtt megállva a vádlottak az autójából éppen kiszálló és a garázskaput becsukni szándékozó nőt karjánál fogva, akarata ellenére kirángatták, fején megütötték és megpróbálták az utcán parkoló gépkocsiba kényszeríteni. A vádlottak kényszerítésének a sértett ellenállt és az úttesten segítségért tudott kiáltani, amelynek hatására a vádlottak elengedték őt és a helyszínről elmenekültek.

A sértett az őt ért bántalmazások következtében a nyak felületes sérülésével, a fej ütődésével járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az eljárás során vádlottak egyike ismeretlen helyre távozott, őt az ellene kibocsájtott európai elfogatóparancs eredményeképpen a büntethetőség elévülése előtt mintegy másfél hónappal sikerült a német hatóságoknak őrizetbe venni, majd a magyar rendőrségnek átadni.

A járási ügyészség a vádlottakat személyi szabadság megsértésének bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.