Közélet

Elfogadta egy szegedi rádiós pályázat tervezeteit a médiatanács

Elfogadta egy szegedi rádiós pályázat tervezeteit a médiatanács

2020. május 9., szombat
Elfogadta egy szegedi rádiós pályázat tervezeteit a médiatanács

Elfogadta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa egy szegedi rádiós frekvencia pályázati felhívásainak tervezeteit közösségi jellegű használatra - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága szombaton az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a Siklós 88,6, MHz és a Szigetvár 98,9 MHz helyi vételkörzetű frekvenciák közösségi jellegű használatára kiírt rádiós pályázati eljárások nyertese mindkét esetben az egyedül pályázó Karc FM Média Kft. lett.

Elfogadta továbbá a grémium a Szeged 100,2 MHz körzeti és a Pápa 92,7 MHz helyi vételkörzetű frekvenciák pályázati felhívásainak tervezeteit közösségi jellegű használatra.

A Médiatanács a Budapest 98,6 MHz - Manna FM szolgáltatója kérelmétől részben eltérően hozzájárult műsortervi vállalásainak módosításához, így a rádió az eddigieknél kisebb arányban, de a törvényi előírásoknak megfelelő mértékben tesz majd közzé közszolgálati célú, illetve a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámot. A Miskolc 96,3 MHz körzeti kereskedelmi rádiós frekvencia eljárásában a testület a tartalmi vizsgálat keretében felvilágosítást kért a Radio Plus Kft.-től. Kitértek arra is, állampolgári bejelentés alapján vizsgálta a tanács a Klubrádió Vesztegzár című műsorát. A hatóság megállapította, hogy a március 27-i adásban a kifogásolt hallgatói véleményt a műsorvezető moderálta, helyreigazította, illetve az elhangzott valamennyi hallgatói véleményt az egész műsorban folyamatosan tompította, ellenpontozta, ezért a Klubrádió nem sértette meg a médiatörvény előírásait. Mindezek alapján a Médiatanács nem indított hatósági eljárást a médiaszolgáltatóval szemben - tették hozzá. A közlemény szerint az "Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006" kifogásolta, hogy a Magyar Távirati Iroda (MTI) az Országos Sajtószolgálat felületén megtagadta egy közleményük közzétételét. Az MTI Országos Sajtószolgálat esetében a közszolgálati médiaszolgáltató csak médiafelületet biztosít a vele szerződéses viszonyban álló szervezet által készített közlemény közzétételéhez. A szerződéses jogviszonyt a polgári jog szabályai rendezik, a médiatanácsnak nincs hatásköre ennek vizsgálatára, ezért a testület a kérelmet elutasította - írták. A médiatanács heti üléseinekteljes napirendjemegtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is; a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak - áll a közleményben. MTI/SzegedMa

(Kiemelt képünk illusztráció)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.