Gazdaság

Élénkülni fog a vidéki gazdaság

Élénkülni fog a vidéki gazdaság

2020. május 2., szombat
Élénkülni fog a vidéki gazdaság

Minden bizonnyal megélénkül a forgalom a vidéki boltokban és a szolgáltatóhelyeken a vírus elleni védekezés szabályainak fővároson és Pest megyén kívüli enyhítésével. A lapunk által megkérdezett szakemberek szerint a lépés már rövid időn belül lendít a válság sújtotta gazdaságon. A termelés és a munkahelyek újraindulása a dolgozók megtartása és az új álláshelyek kialakítása előtt nyitja meg a kaput – írja a Magyar Nemzet.

– A termelés, a kereskedelem, a szolgáltatások, vagyis a nemzetgazdaságban részt vevő vidéki, kisebb-nagyobb cégek újraindulásával nagyon komoly lökést kap Magyarország gazdasága. A kijárási korlátozás megszüntetésével újra munkába indulhatnak az emberek, és felelősen bár, de élhetnek a szabadabb életforma lehetőségeivel. A vidék élénkülése a kereskedelemben is elindítja a bővülés folyama­tait – mondta a Magyar Nemzetnek Zs. Szőke Zoltán, az Áfeosz–Coop Szövetség elnöke. Mint felidézte, a több száz vidéki, magyar tulajdonú élelmiszerboltot üzemeltető hálózatnál is visszaesett a forgalom az elmúlt hetekben, az otthonmaradás miatt megváltozott a családok fogyasztása.

A munkahelyek fokozatos újraindulásával és azzal, hogy a lakosság elhagyhatja az otthonát, biztos, hogy mindenütt újra nőni fog a kereslet, ami az élelmiszerüzleteken kívüli kereskedelemben, a szolgáltatásokban is meg fog jelenni már ebben a hónapban, de júniustól még inkább. Vagyis az enyhítések következtében vidéken gazdaságélénkítő és a fogyasztói bizalmat erősítő következményekkel számolnak, amellett, hogy az elnök szerint nem szabad eltúlozni a szabadság adta lehetőséget a boltokban és a mindennapokban sem, mert továbbra is a vírus elleni felelős védekezés az elsődleges.
– Egyelőre megmaradt a háromórás idősáv délelőttönként a 65 év felettieknek, ehhez továbbra is mindenkinek alkalmazkodnia kell – jegyezte meg Zs. Szőke Zoltán.

További részletek ITT olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.