Közélet

Csongrádban beállt a járvány, továbbra sincs új fertőzött

Csongrádban beállt a járvány, továbbra sincs új fertőzött

2020. május 27., szerda
Csongrádban beállt a járvány, továbbra sincs új fertőzött

Újabb 22 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3793 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál.

Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg, ezzel 505 főre emelkedett az elhunytak száma, 1856-an viszont már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1432 főre csökkent. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 49%-a budapesti.430 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen. A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a járványveszély nem múlt el. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újrainduljon az életet. Továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Hétfőtől az óvodák vidéken megnyitottak, az iskolákban pedig a tanév végéig marad a digitális munkarend. A kormány az Országgyűlés elé terjesztette a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot. A különleges jogrendnek az elmúlt hetekben jelentős szerepe volt a sikeres védekezésben, mert lehetővé tette a gyors döntéseket és a gyors cselekvést. Így más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a járvány berobbanását, a tömeges megbetegedéseket és több ezres haláleseteket. Továbbra is a fővárosbanvan a legtöbb fertőzött (1805 fő). Az elérhető térkép szerint Budapestet Pest megye követi 535 fertőzöttel, majd Fejér (369) megye. Zala megye (247) után Komárom-Esztergom megye (243) következik. Utánuk

Csongrád

(114) jön, ahol már napok óta

nem emelkedett

a fertőzöttek száma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.