Közélet

Augusztus közepéig semmilyen tömegrendezvényt nem lehet tartani

Augusztus közepéig semmilyen tömegrendezvényt nem lehet tartani

2020. május 1., péntek
Augusztus közepéig semmilyen tömegrendezvényt nem lehet tartani

Semmilyen tömegrendezvényt, így az 500 fő alattiakat sem engedélyezik Magyarországon augusztus 15-ig a koronavírus-járvány miatt.

A rendezvények tilalma az egész országra - tehát nemcsak Budapestre és Pest megyére -, és az 500 fő alattiakra is vonatkozik. Az elmúlt hetek erőfeszítései elegendőek voltak arra, hogy ennél súlyosabb helyzetre is felkészüljön az egészségügy, ennek tükrében indokolt, hogy - Budapesten és Pest megyén kívül - bizonyos járványügyi korlátozásokat enyhítsenek jövő hétfőtől. Ez azt jelenti, hogy vidéken például a vendéglátóhelyek teraszai, kerthelyiségei, vagy az állatkertek, a fürdők és a strandok kinyithatnak. A kormány folyamatosan monitorozza a fertőzöttek területi eloszlását, ez alapján határozták meg, hogy hol szüntetik meg a kijárási korlátozásokat és hol nem. A számok - amelyeket jövő héttől publikálni fognak - azt támasztják alá, hogy Budapesten és Pest megyében nagyobb arányban vannak jelen a fertőzöttek, s több a vírus okozta halálozás is. Az idei nyári turistaszezont illetően a kormány minden segítséget igyekszik megadni azoknak a szektoroknak - köztük a turizmusnak -, amelyek a legérintettebbek a válságban. Ha tehetjük, akkor töltsük itthon a nyaralást, ezzel támogassuk a turisztikai és vendéglátási szektorban dolgozó 400 ezer ember munkáját.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.