Közélet

A vírus ellenére sok program és tábor várja a fiatalokat Szegeden

A vírus ellenére sok program és tábor várja a fiatalokat Szegeden

2020. május 14., csütörtök
A vírus ellenére sok program és tábor várja a fiatalokat Szegeden

Zöld lámpát kaptak a nyári napközis táborok a kormánytól. Szegeden sem kell unatkozniuk a legfiatalabbaknak nyáron, rengeteg tábor és program várja őket.

A kormány döntött arról, hogy az ottalvást nem igénylő, tehát napközis gyermektáborokatnyáron meg lehet tartani. A bejelentést nagyon várták aSzent Györgyi Albert Agórában is, ahol a legnagyobb szegedi nyári napközis tábor előkészítését már korábban megkezdték, de a munka java csak most következik.

Nagyon sokan érdeklődtek a nyári napközis táborról és a szaktáborokról, ami nem csoda, mivel az elmúlt hetek bezártsága után a gyerekek szeretnének már társaikkal közös programokon részt venni, kimozdulva a lakásból. Emellett a szülők többségének alig maradt szabadsága, a táborban pedig a gyerekeket biztonságban tudva vállalhatnak munkát mondta Orbán Hédi, a Szent- Györgyi Albert Agóra vezetője.

Az igazgatónő hangsúlyozta, hogy a kormánytól zöld utat kaptak ugyan a táborok, de a részletek miatt meg kell várni kormányrendeletet és utána tudnak pontosítani. –Most úgy gondolom, hogy június 29-én elindulhat a 6 hetes napközis tábor Szegeden. Amint elérhetővé válik a táborok megvalósításának részletesebb szabályozását tartalmazó kormányrendelet –reméljük 1–2 napon belül –

,

akkor tudjuk konkrétan átgondolni, hogy mit is kell másként csinálni a táborokban a biztonság miatt. A kormányrendelet megjelenését követően egyeztetek az önkormányzattal és a napközis tábor helyszínét adó iskolával. Hozzátette, várhatóan lesznek olyan szülők, akik óvatosabbak és kivárnak a jelentkezéssel, így egyelőre még megjósolhatatlan, hogy hányan jelentkeznek, de az Agóra táboraiban felkészülten várják majd a gyerekeket. A Szent-Györgyi Albert Agóra nyári programjait összegyűjtő hagyományos

"Szegedi Vakáció" füzet már online elérhető és böngészhető

, a napközis táborról és a szaktáborokról pedig

rendszeres tájékoztatást olvashatnak a az Agóra oldalán

.

A bejelentés után nem sokkal egymás után jelentek meg a közösségi médiákban a különböző magán napközis táborok felhívásai. Többségük a tanév lezárása utánra tervezi a nyitást, felkészülten várják az online oktatás végét. Akikkel beszéltünk, külön hangsúlyozták, hogy biztosítani tudnak minden feltételt a megváltozott helyzetben és amellett, hogy az utóbbi hetekben a többnyire a négy fal közé szorult gyerekek kikapcsolódása fontos, a biztonságra kiemelten ügyelnek és minden programot ahhoz igazítva szerveznek majd. A jelentkezések több helyen megindultak már, a pontos programot csak a részletes biztonsági előírások után tudják majd összeállítani. A Szeged-Csanádi Egyházmegye táborai sem maradnak el idén. Kondé Lajos plébános lapunknak elmondta, hogy a kormány döntésére vártak, mivel ez ma megtörtént, ezért rövidesen meghirdetik a táborokat.

A kötelező szabályokat betartva, az egészségügyi előírásokat figyelembe véve idén is megrendezzük a táborainkat

mondta a plébános.

   

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.